iPhone tok és kiegészítő vásárlás villámgyors szállítással - INGYEN már 7900 Ft felett!
Kosár 0

Ilyen az új Sphero BB-8 játékdroid a karácsonyi Star Wars filmből! Most te is megnyerheted!

BB-8 Sphero Star Wars

Szeptember eleje óta tudhatjuk, hogy a gurulós labdarobotokat gyártó Sphero idén karácsonnyal nagy dobásra készül, elkészítették az új Csillagok Háborúja filmben szereplő BB-8-as droid tökéletes játék változatát.

Ugyan a film még nem jelent meg, és a droidról mi csak a trailerekből tudhatunk, a Sphero ezúttal a Lucasfilm segítségével készítette el a játék robotot. Miután a fél világot elkapta a BB-8 őrület, ideje nekünk is bemutatnunk, mit is tud valójában ez az elbűvölő játék.

A játék droidot itthon még nem lehet megvenni, de az XLO oldalán már előrendelheted. Sőt, ha szeretnél egyet nyerni, akkor mindenképpen vegyél részt az XLO sorsolásán, hiszen ingyen tiéd lehet decemberben a BB-8! 

Ahogy erről már írtunk, BB-8-at okostelefonoddal tudod irányítani, egy androidos vagy ios-es applikációval. Telefonunkat szinkronizálunk kell a kis droiddal, majd négy üzemmód közül választhatunk:  vezetés, járőrözés, hangjelzések, és üzenetküldés.

sphero bb-8 a csilagok háborújából

BB-8 vezetés üzemmódban

A Sphero korábbi játékaihoz hasonlóan itt is nagyon egyszerű a vezetés irányítása. A megnyitott applikációt úgy kell magunk felé fordítani, hogy a droid lábánál lévő kék fény felénk nézzen, majd a touchpaden tudjuk irányítani, hogy merre guruljon. 

A BB-8 szinte minden felületen jól tud gurulni, és bár a feje miatt kicsit nehezebb és lassabb, mint elődjei, így is egészen komoly sebességet tud elérni. Sima felületen néha kicsúszik a droid, szőnyegen pedig kicsit nehezebben gurul, szóval valamilyen átmenet az ideális talaj neki.  Attól szerencsére nem kell félnünk, hogy megsérül a külseje, ugyanis strapabíró kemény műanyag veszi körül.

Ha vezetéskor nekimegyünk valamilyen tárgynak, akkor a BB-8 mérges csipogó hangokat ad ki telefonunkon keresztül. Sőt, ha elég nagy lendülettel ütközünk, akkor a miniatűr feje is leeshet a droidnak – ami egyébként egy mágnessel és kerekekkel marad mindig a test tetején.

bb-8 sphero irányítópad

BB-8 járőrözés üzemmódban

Ha meguntuk a vezetést, akkor járőr üzemmódba is kapcsolhatjuk a kis droidot. Ilyenkor a BB-8 magától el kezd gurulni véletlen irányokba.  Ha az applikációt figyeljük, akkor azt is láthatjuk, hogyan térképezni fel például szobánkat a droid. Sőt, ha valamilyen akadályba ütközik, akkor (a mérges csipogás után természetesen) azt is feljegyzi, és legközelebbi járőr körében már kikerüli.  Ez az üzemmód sok nevetést okozhat, főleg, ha valamilyen házi kedvencünk útjába kerül a robot.

BB-8 hangjelzéssel és üzenetküldéssel

A Siri-hez hasonló hangfelismerő tulajdonságával az applikáció lehetővé teszi, hogy hangparancsokat adjunk a guruló droidnak. Az „OK Bb-8” vagy a „Come in, BB-8” paranccsal meg tudjuk nyitni a hangfelismerő képernyőt.

El tudjuk érni, hogy a járőrözéshez hasonlóan véletlenszerűen guruljon, illetve pár másik alapvető parancsot meg tudunk adni. Ezen kívül még meg tudjuk kérdezni, hogyan érzi magát (amire egy kis animációt kapunk válaszul), és az „It’s a trap!” parancsra elfut a veszély elől.

Az üzenetküldés üzemmóddal fel tudunk venni egy videót, majd meg tudjuk azt jeleníteni a droid által, úgy, hogy telefonunkat a BB-8-ra fordítjuk, és az applikáció képernyőjén úgy néz ki, mintha a robot vetítené ki az éppen felvett jelenetet.

Akkumulátor élettartam és árak

A droid elemének élettartam körülbelül 1 óra aktív játékot bír ki, ami így elsőre bőven elégnek tűnik egy alkalomra. Ha lemerül, vagy félre akarjuk rakni, akkor a játékhoz érkező töltőállványba be tudjuk rakni, ahol csipogás közben töltődik fel az akkumulátora.

A BB-8 ára a hivatalos oldalon 149 dollár, itthon körülbelül 60,000 forint lesz. Ha itthon az elsők között szeretnél lenni, aki kezében tarthatja a kis droidot, akkor indulj az XLO ingyenes sorsolásán, és decemberben megnyerheted a BB-8-at teljesen ingyen, vagy rendeld meg oldalukon!

 

Nekünk nagyon ígéretesnek tűnik a játék-droid, és érdemes lehet elgondolkozni a berendelésen, hiszen tökéletes ajándék karácsonyra, arról nem is beszélve, hogy Csillagok Háborúja rajongóknak kötelező darab. Nektek mi a véleményetek, milyen lesz a BB-8?

Források: Macrumors , TechradarRégebbi cikkek Új cikkek


Leave a comment